Ndërlidhjet

MOSKË


Ministria e jashtëme Ruse ka shfaqur brengosje të thellë lidhur me tensionet politike në Maqedoni pas trazirave të mbrëmshme të Sllavo-maqedonasve që kërkonin veprime më të ashpra kundër shqiptarëve.Zëdhënësi i ministri së jashtëme ruse,Aleksandar Jakovenko në një deklaratë me shkrim tensionimet ia ka atribuar aktiviteteve destruktive të terroristëve, një referencë kjo ndaj kryengritësve Shqiptarë.
Në deklaratë thuhet se ata,që ai i karakterizon si terroristë të ndalin luftimet dhe të çarmatosen kurs grupet ilegale të ndalohen .Rusia rekomandon dialogun polituik me përfaqesuesit e votuar të popullsis Shqiptare.
XS
SM
MD
LG