Ndërlidhjet

BERLIN


Kordinatori i Iniciativës për bashkëpunim në evropën jug-lindore,ish vicekancelari i Austrisë, Erhard Busek ka kërkuar mbajtjen e një konference ndërkombëtare për Maqedoninë dhe kontroll më të rreptë të shfrytëzimit të mjeteve që Pakti i stabilitetit u ndan vendeve të rajonit.
Në intervistën për gazetën Berliner cajtung Busek ka thënë që jashtë Maqedonisë do të duhej të mbahej konferenca ndërkombëter me pjesmarrjen e politikanëve të rangut më të lartë në të cilën do të arrihej jo vetëm marrëveshja për paqë por edhe do të sillej kushtetuta e Maqedonis dhe një varg masash përcjellëse.
XS
SM
MD
LG