Ndërlidhjet

BEOGRAD


Kryeministri i Serbisë Zoran Xhinxhiq ka thënë se marrëdhëniet mes Serbisë dhe Malit të Zi do të sistemohen, siç u shpreh ai, “nga fundi I këtij viti”. Kjo do të lejonte funksionimin e shtetit të përbashkët mbi një bazament normal, apo ndarjen e tij në mënyrë të civilizuar – ka arsyetuar Xhinxhiq për të shtuar më tej se ftonte qeverinë e Podgoricës të organizonte referendumin mbi këtë temë. Udhëheqësit malazezë dhe serbë pritet të nisin nesër bisedimet për formimin e një koalicioni të ri qeveritar federal.
XS
SM
MD
LG