Ndërlidhjet

KEJP KANAVERAL


Dy astronautë amerikan kanë përdorur për të parën herë një portë-kabinë e cila bën të mundur hyrjen dhe daljen e astronautëve në stacionin ndërkombëtar të Gjithësisë. Michael Gernhardt dhe James Reilly, janë të parët që përdorin portën me peshë 6 tonë dhe kosto 164 milion dollarë. Misioni shënon përfundimin e fazës së parë të ndërtimit të Stacionit të Gjithësisë, një projekt që kushton 95 milion dollarë e që financohet nga agjensitë e hapësirës së Shteteve të Bashkuara, Rusisë, Kanadasë, Europës dhe Japonisë.
XS
SM
MD
LG