Ndërlidhjet

WASHINGTON


Qeveria e Shteteve të Bashkuara i ka venë personelit të saj në Maqedoni kufizime në qarkullim dhe ka urdhëruar të largohen pononjësit jo aqë të domosdoshëm të ambasadës së SHBA-ve në Shkup dhe anëtarëve të familjeve të tyre. Ajo njëherit ka ftuar amerikanët, që aktualisht ndodhen në Maqedoni, të largohen kurse atyre që planifikojnë të shkojnë atje- të suspendojnë udhtimin.
Për shkak të klimës së krijuar nga disponimi në rritje kundër të huajve, atje ka patur rritje të akteve të frikësimit e dhunës kundër shtetasve amerikanë në Maqedoni, ka thënë Stejt Departmenti .
Këto hapa janë ndërmarrë pas sulmit të së martës së kaluar kundër ambasadës së Shteteve të Bashkuara dhe ambasadave tjera perëndimore në Shkup nga turma të revoltuara maqedonasish.
XS
SM
MD
LG