Ndërlidhjet

BRUKSEL


“Vendosja e një force të NATO-s në Maqedoni është esenciale për ta mbrojtur këtë shtet ballkanik nga rrëshqitja drejt luftës civile” – konkludon në një raport të tijin Grupi Ndërkombëtar i Krizave.
Grupi i pavarur i studiuesve thotë se kjo duhet bërë, pavarësisht nga fakti nëse arrihet apo jo marrëveshja mes palëve në bisedime. “Bashkësia ndërkombëtare duhet ti rezistojë çdo kërkese për zgjidhje sipërfaqësore, që mund t’i thellojë dhe formalizojë ndarjet ekzistuese etnike. Ajo duhet të synojë një zgjidhje civile” – thotë mes të tjerash Grupi Ndërkombëtar i Krizave.
XS
SM
MD
LG