Ndërlidhjet

PEKIN


Sekretari amerikan i shtetit, Colin Powell përfundoi vizitën në Pekin që kishte qëllim përmirësimin e marrdhënjeve me Kinën dhe udhtoi për vizitë Australisë. Pas takimeve me udheqësit më të lartë të Kinës, Powel ka deklaruar se bisedimet midis dy vendeve lidhur me eksportimin e teknologjisë raketore nga Kina dhe gjendjen e të drejtave të njeriut atje, do të vazhdojnë. Ai është përpjekur të bindë auroritetet e Pekinit se sistemi i mbrojtjes raketore që planifikojnë të ndërtojnë Shtetet e Bashkuara, nuk është i drejtuar kundër Kinës.
XS
SM
MD
LG