Ndërlidhjet

SOFIE / ANKARA


Ministri i jashtëm i Shqipërisë, Paskal Milo, ka nxitur Bullgarinë të ushtrojë ndikimin e saj e të bindë qeverinë e Maqedonisë të jetësojë planin ndërkombëtar që fton për zgjerimin e të drejtave të shqiptarëve në vend.
Paskal Milo u ka bërë thirrje po ashtu palëve në konflikt që të arrijnë komprimisin i cili do të parandalonte rrëshqitjen e vendit drejt luftës civile.
Ai ka shtuar më tej se është e nevojshme që të gjithë politikanët të kapërcejnë mentalitetin e vjetër ballkanik në trajtimin e minoriteteve, dhe të bazohen në standartet ndërkombëtare për të drejtat e pakicave dhe shtetasve. Ministri i jashtëm i Shqipërisë, gjatë takimit me homologun e tij bullgar, Solomon Pasi, mohoi raportet sipas të cilave Shqipëria është bazë për furnizimin me armë të kryengritësve në Maqedoni. Paskal Milo vazhdon turneun ballkanik me qëndrimin në Ankara.
XS
SM
MD
LG