Ndërlidhjet

BELFAST


Qeveria britanike dhe ajo irlandeze u paraqitën propozimet e përbashkëta partive kryesore irlandeze me qëllim që të shpëtohet nga kolapsi marrveshja paqësore për provincën.
Dokumenti përfshinë zotimet e Britanisë që të vazhdojë reduktimet e forcave ushtarake e dhënjen e amnestisë për IRA-në dhe figurat tjera paramilitare.
Propozimet kërkojnë gjithashtu fillimin e menjëherëshëm të çarmatimit të IRA-së, si pjesë e domosdoshme e procesit paqësor në Irlandë, por nuk vihet ndonjë afat i fundit për çarmatimin e saj.
XS
SM
MD
LG