Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush ka ka vazhduar edhe për pes vite ligjin e sanksioneve ndaj kompanive të jashtëme të cilat kryejnë veprime afariste me Iranin dhe Libinë. Zyrtarët e Shteteve të Bashkuara kanë akuzuar Iranin dhe Libinë se mbështesin terroristët ndërkombëtarë dhe përpiqen të zhvillojnë armë për zhdukje masive, por që këto vende i demantojnë. Si republikanët ashtu edhe demokratët pajtohen në vlerësimin se sanksionet do t’ua bëjnë më të vështirë këtyre vendeve që të finansojnë aktivitetet e supozuara terroriste të tyre si dhe në fushën e zhvilimit të armëve për zhdukje në masë.
XS
SM
MD
LG