Ndërlidhjet

RIAD


Gazeta e Arabisë Saudite, “Al Riad”,e cila pasqyron pikëpamjet e Qeverisë, ka kërkuar që presidenti irakian, Sadam Hysein të dalë para Gjyqit për krikme të supozuara lufte, duke theksuar se përpjekjet për ta nxjerrë ate dhe zyrtarët e regjimit të tij para drejtësisë, meritojnë mbështetje. Pes refugjatë irakianë që jetojnë në Belgjikë dhe Holandë në muajin qershor kanë parqitur fletëdenoncim kundër Sadam Hyseinit, lidhur me masakrat e mëhershme ndaj kurdëve etnikë në veri të Irakut. Një projekt ndërkombëtar me bazim në Londër po mbledh prova kundër liderëve më të lartë irakianë me shpresë se do të bindë Kombet e Bashkuara që të themelojnë një Tribunal që do ti gjykonte ata për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit.
XS
SM
MD
LG