Ndërlidhjet

TIRANË


Partia Socialiste e Shqipërisë, në të gjithë raundet e zgjedhjeve të përgjithsme të 24 Qershorit, ka fituar 74 vende në parlamentin 140 karrikesh. Demokratët në opozitë, të udhequr nga Sali Berisha, kanë fituar totalin prej 46 vendesh ,kurse karriket tjera u takojnë pesë partive më të vogla.
Vëzhguesit ndërkombëtarë që mbikëqyrën zgjedhjet kanë thënë se, megjithë disa parregullsi, ato paraqesin një hap në drejtim të standardeve demokratike.
Opozita e udhequr nga Sali Berisha tashmë ka deklaruar se nuk do të njohë rezultatet e zgjedhjeve dhe as parlamentin e dalë prej tyre, të cilin e quan të paligjshëm.
XS
SM
MD
LG