Ndërlidhjet

FRANKFURT


Gjermania është duke reduktuar numrin e ushtarëve të saj, të stacionuar në Maqedoni dhe zhvendosjen e tyre në Kosovë, ka thënë Ministria gjermane e Mbrojtjes. Gjysma e afro 390 ushtarëve gjermanë, të vendosur në kodrën Erebinë pran Tetovës janë vendosur në Prizren, bazën kryesore gjermane në Kosovë, ka thënë një zëdhënës i Ministrisë gjermane të Mbrojtjes. Ai ka theksuar se dislocimi është pjesë e përpjekjeve afatgjate për optimalizimin e linjave të furnizimit për trupat e NATO-s në Kosovë dhe nuk ka të bëjë aspak me situatën e sigurisë në Maqedoni.
XS
SM
MD
LG