Ndërlidhjet

TEHERAN


Presidenti iranian, Mohammad Khatami ka premtuar se do ti mbetet besnik politikës së reformave.
Duke marrë detyrën e presidentit për herë të dytë me rradhë dhe pasi ka dhënë betimin, Khatami e ka kritikuar ate që është imponuar në emër të besimit Islam si “interpretim i vjetruar dhe i cekët”.
Ai ka thënë se duke e zgjedhur president për të dytën herë, populli edhe një herë ka mbështetur opisonin për një demokraci islame dhe respektimin e të drejtave dhe lirive qytetare.
XS
SM
MD
LG