Ndërlidhjet

SHKUP


“Fazë kritike për paqen” – e ka cilësuar ambasadori i NATO-s në Maqedoni, gjendjen aktuale në vend. “Gjendja është serioze dhe mundësitë tona të kufizuara për të ndalur shkallëzimin e luftimeve” – ka deklaruar Hansjorg Eiff. Ndërsa zëdhënsi Barry Johnson ka thënë se nuk ka zgjidhje ushtarake për krizën në ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë. “Nuk mund ta garantojmë ne armë-pushimin” – ka thënë zëdhënësi i NATOs. Ai ka nxitur palët të respektojnë zotimet e marranë pesë korrik. “Dialogu politik nuk duhet të rrezikohet tanimë që marrëveshja është shumë pranë” – ka thënë Barry Johnson.
XS
SM
MD
LG