Ndërlidhjet

SHKUP.


Në kryeqytetin e Maqedonisë u nënshkrua zyrtarisht Marrveshja korrnizë për paqë në pranin e diplomatëve nga perëndimi,e cila avanson pozitën e shqiptarëve të Maqedonisë.
Marrveshjen e paqës e nënshkruan liderët e dy partive kryesore politike shqiptare, PDSH-së dhe PPD-së dhe liderët e dy partive politike maqedonase,VMRO-së dhe LSDM-së.
Në ceremonin e nënshkrimit morën pjesë sekretari i përgjithshëm i NATO-s, George Robertson, shefi i politikës së jashtëme dhe siguris së Bashkimit Evropian, Javier Solana, kryesuesi i radhës i BE-së, ministri i jashtëm i Belgjikës, Louis Michel dhe kryesuesi i OSBE-së, ministri i jashtëm i Rumanisë ,Mircea Geoana.
XS
SM
MD
LG