Ndërlidhjet

BERLIN


Sot gjermanët shënojnë 40 vjetorin e fillimit të ndërtimit të Murit të Berlinit, që simbolizonte ndarjen midis Lindjes dhe Perëndimit deri në vitin 1989, kur u shemb.
Dje, disa mijra njerëz u tubuan tek vendkalimi i dikurshëm kufitar Çarli, midis Berlinit Liondor dhe Perëndimor.
E mbështetur nga Sovjetët, Gjermania e dikurshme lindore filloi ndërtimin e murit në 13 gusht të vitit 1961 dhe, për shum vite, në ate mur qindra njerëz u vranë duke u përpjekur të kalojnë nga Gjermania komuniste lindore në Berlinin perëndimor gje Gjermaninë kapitaliste.
XS
SM
MD
LG