Ndërlidhjet

HAGË


Ish-presidenti jugosllav Slobodan Milosevic ka refuzuar sërish të njohë autoritetin e Gjykatës së Kombeve të Bashkuara për hetimin e krimeve të luftës në hapësirën e ish-Jugosllavisë. Një zëdhënës i Hagës tha se prokurora mohon të gjitha argumentet e Milosevivit dhe se të dyja palët do të dëgjohen në seancën e fiksuar për 30 gusht. Në përgjigje, prokurorët shprehen se ishte pikësrisht Slobodan Milosevic ai që nënshkroi Marrëveshjen e Dejtonit në vitin 1995, ku midis të tjerash pranohet roli i rëndësishëm i Gjykatës së Kombeve të Bashkuara për Krimet e Luftës, në sjelljen e paqes dhe sigurisë në Jugosllavi.
XS
SM
MD
LG