Ndërlidhjet

MOSKË


Qindra militantë të moshuar prodemokrat u tubuan afër selisë qeveritare në Moskë ku e patën ndihmuar Boris Jelcinin që të mposhtë tenativën e grusht-shtetit të liderëve radikalë komunistë dhjetë vite më parë. Më 19 gusht të vitit 1991 një komitet i jashtëzakonshëm i formuar nga radikalët komunistë shpalli se kishte shkarkuar liderin e atëherëshëm sovjetik dhe kishin marrë pushtetin. Mirëpo tentativa e grusht-shtetit dështoi brenda disa ditësh, duke çuar në kolapsin e Bashkimit sovjetik në dhjetor të vitit 1991.
XS
SM
MD
LG