Ndërlidhjet

WASHINGTON


Misioni i NATO-s për mbledhjen e armatimit nga kryengritësiut shqiptarë në Maqedoni mund të kopletohet për 30 ditë, por kjo punë madje është e mundur të bëhet edhe për dhjetë ditë, ka thënë sekretari amerikan i Mbrojtjes, Donald Rumsfeld.
I pyetur nga reporterët nëse operacioni i NATO-s “Korrja e domosdoshme” është reale. Rumsfeld ka thënë se vetë misioni është sajuar shum qartë e saktë duke nënkuptuar Marrëveshjen e armëpushimit të dakorduar nga dy palët. Posa të arrihen parakushtet dhe të caktohen lokacionet e grumbullimit të armëve trupat nga Shtetet e Bashkuara mund t’u bashkoheshin ushtarëve tjerë të NATO-s duke kaluar në Maqedoni nga Kosova fqinje, ka thën Ramsfeld.
XS
SM
MD
LG