Ndërlidhjet

HEBRON


Forcat Izraelite, gjatë inkurzionit të parë në sektorin e Hebronit të kontrolluar nga palestinezët shkatërruan dy ndërtesa nga të cilat pushkatarë palestinezë shtinin kundër kolonëve hebrejë. Ndërhyrja ka shkatuar betejë të fortë zjarri që ka lënë të vdekur 12 palestinezë, bashkë me civilë dhe një ushtar izraelit të plagosur. Zyrtarët e armëts izraelite kanë thënë se ata nuk planifikojnë të marrin rajone të Hebronit që janë nën kontrollin e palestinezëve, por do të ndërmarrin inkurzione të mëtejshme nëse do të vazhdojnë sulmet e palsetinezëve kundër kolonëve hebrejë në ate qytet.
XS
SM
MD
LG