Ndërlidhjet

SHKUP


Zyrtarët e NATO-s kanë shfaqur bindjen për arritjen e një marrveshje me zyrtarët maqedonas gjatë ditës lidhur me numrin e armëve të kryengritësve shqiptarë që duhet të mblidhen gjatë misionit të Aleancës. Zyrtarët kan thënë se vazhdojnë bisedimet midis dy palëve dhe se NATO pretë nga Qeveria një numër relativisht të besueshëm armësh që duhet mbledhur. NATO dhe Qeveria e Maqedonisë nuk pajtohen lidhur me vlerësimin e numrit të armëve që supozohet se disponojnë kryengritësit. NATO raportohet se konsideron që numri prej 3.300
armëve, i paraqitur nga kryengritësit shqiptarë, është i besueshëm.
XS
SM
MD
LG