Ndërlidhjet

DURBAN/AFRIKA JUGORE


Sekretari i përgjishshëm i Kombeve të Bashkuara Kofi Anan, hapi në Durban konferencën ndërkombëtare, kushtuar feneomenit të racizmit, ku marrin pjesë rreth 150 delegacione dhe shumë përfaqësues të grupeve joqeveritare. Kofi Anan tha se konferenca ka për qëllim të obligojë secilin vend për luftimin e racizmit, duke përkujtuar se askush nuk lindet si racist, por fëmijtë marrin këto mësime nga shoqëria ku rriten. Konferenca do të përfundojë pas një jave me miratimin e një deklarate.
XS
SM
MD
LG