Ndërlidhjet

PRAGË


15 miliardë banknota dhe 50 miliardë monedha euro do të nisin prej sot të dërgohen gradualisht në bankat dhe bizneset e zonës euro, në 12 vende europiane, por koha ekzakte e lëvizjeve nuk është zbuluar për arsye sigurie. Të dymbëdhjetë shtetet e Evropës, të cilat banohen nga rreth 300 milionë banorë, do të zëvendësojnë monedhat kombëtare me euron, prej datës një janar të vitit të ardhshëm.
XS
SM
MD
LG