Ndërlidhjet

VIENË


Sekretari i përgjithëshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan ka deklaruar se i frigohet një lufte rajonale, derisa të vihej nën kontroll konflikti midis izraelitëve dhe palestinezëve.
Kofi Anan ka thënë në intervistën për mediat e Austrisë se rruga e vetme për të kontrolluar konfliktin do të ishte një iniciativë nga gjithë bashkësia ndërkombëtare.
Duke komentuar tendosjet në konferencën vijuese mbi racizmin për shkak të formulimeve që përshkruajnë Izraelin si shtet racist, Anan ka thënë se duhet pranuar se populli hebrej ka vuajtuar shumë nga Holokausti, por njëherit nuk duhet injoruar as situata e popullit palestinez.
XS
SM
MD
LG