Ndërlidhjet

MOSKË


Drejtori i Qendrës ruse për parandalimin e epidemisë së SIDA-s,Vladimir Pokrovsky ka thënë se afro 145 mijë rusë janë regjistruar zyrtarisht si të infektuar nga Virusi, por se numri real është së paku 10 herë më i lartë.
Vladimir Pokrovski ka thënë gjithashtu se virusi ka filluar të përhapet shumë kohë më parë nga marrësit e drogës tek grupet tjera sociale dhe ka tërhequr vërejtjen se të gjitha grupet shoqërore ndodhen në rrezik që të marrin sëmundjen.
Pokrovski ka thënë më tejë se Moska ka numrin më të madh të pesonave të infektuar me vitusin e SIDA-e pastajë vjenë Sverdlovsku, në pjesën qëndrore-perëndimore të Rusisë.
XS
SM
MD
LG