Ndërlidhjet

DURBAN


Kryeministri i Francës Lionel Jospin, deklaroi se Franca dhe Bashkimi Evropian do të largohen nga Konferenca e OKB-së mbi racizmin në Durban, nëse, delegatët edhe më tej insistojnë që ta barazojnë cionizmin me racizmin. Për këto shkaqe, konferencën e lëshuan ditë më parë edhe delegacionet e Shteteve të Bashkuara dhe Izraelit. Ndërkaq, diplomatët në Durban janë duke punuar në një tekst mbi Lindjen e Afërt, duke u përpjekur që të shpëtojnë konferencën nga dështimi.
XS
SM
MD
LG