Ndërlidhjet

KABUL


Mawlawi Noor Mohamad Saqib, shef i orgeneve të drejtësisë së talibanëve në pushtet, në Afganistan, thotë se tetë punonjësit e jashtëm humanitarë, të akuzuar për predikimin e krishterizmit mund të varen, nëse gjenden fajtorë. Ai ka thënë se punonjësit humanitarë, dy amerikanë dy australianë dhe katër gjermanë, të arrestuar para një muaji,kanë të drejtë që të marrin avokatë të jashtëm, që nuk janë myslimanë. Megjithate, nga autoritetet e talibanëve ka patur njoftime kundërthënëse nëse ka filluar ky gjykim me dyer të mbyllura.
XS
SM
MD
LG