Ndërlidhjet

SHKUP


Në Kuvendin e Maqedonisë në këto çaste pritet të zhvillohet procesi i votimit për miratimin e procedurës për ndryshime të Kushtetutës.
Konsiderohet se popozimi është miratuar nëse 61 deputetë votojnë për.
Nëtutje, do të pasoj procedura ligjore e diskutimeve publike, e cila do të zgjasë deri më 29 Shtator.
Pritet se, ndryshimet në Kushtetutën e Maqedonisë, do të përmbajnë amandamentet që parasheh marrëveshja kornizë e nënshkruar më 13 Gusht, ndërmjet katër partive politike të maqedonasve dhe të shqiptarëve.
XS
SM
MD
LG