Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara ka miratuar njëzëri rezolutën kundër terrorizmit e cila kërkon që të gjitha vendet të ndërpresin fondet dhe mbështetjen për terroristët e dyshuar dhe grupet të cilat i ndihmojnë ata.
Rezoluta, e sponzoruar nga Shtetet e Bashkuara, është miratauar në bazë të Kaptinës shtatë të Kartës së Kombeve të Bashkuara, që parasheh sanksione ndaj vendeve të cilat dështojnë që ti përmbahen asaj.
Këshilli i Sigurimit ka dënuar sulmin e 11 shtatorit kundër Shteteve të Bashkuara si kërcënim ndaj paqës dhe sigurisë ndërkombëtare.
XS
SM
MD
LG