Ndërlidhjet

SHKUP


Sponzoruesit Perëndimorë të paqës kanë shtuar presionin ndaj Maqedonisë që të amnistojë ish-guerrilët shqiptarë dhe të përshpejtojë reformat kushtetuese që ti shmanget tjetërsimit të ndihmës së donatorëve Perëndimorë për ekonominë e saj të rraskapitur.
Nesër në Shkup arrijnë dy zyrtarët e lartë të Bashkimit Evropian, Javier Solana sdhe Chris Patten të cilët, siç është paralajmëruar, do ti thonë troç palës Maqedonase se nuk ka ndihmë derisa zotimet e Marrëveshjes së paqës për reformat të bëhen ligje.
I deleguari special i Bashkimit Evropian, Francois Leotard ka thënë mbrëmë në Shkup se pa votën në parlament- nuk ka para.
XS
SM
MD
LG