Ndërlidhjet

XHABER SERAJ/AFGANISTAN


Ministri i jashtëm i opozitës Afgane-Aleanca Veriore, Abdullah Abdullah, konfirmoi se ai dhe komandantët anti-talibanë kanë diskutuar koordinimin e aksioneve ushtarake me zyrtarët e Shteteve të Bashkuara për çrrënjosjen e terrorizmit në Afganistan.
Foracat anti –talibane në Afganistan thonë se gjenden dy kilometra afër Chaghcharanit, kryeqytetit të provincës Ghor që ndodhet nën talibanët.
Presidenti i Pakistanit, Pervez Musharaf ka ftuar ish-mbretin afgan në egzil në Romë, Mohammad Zahir Shah që të dërgojë një emisar në Islamabad për të diskutuar qverinë pas –talibane.
XS
SM
MD
LG