Ndërlidhjet

JAGODINË


Njëri nga liderët e serbëve të Kosovës, Momçillo Trajkoviq ka deklaruar se ata parashohin pes rajone autonome me shumicë serbe në Kosovë që do të kishin vetadministrimin e tyre dhe ndërlidhjen institucionale me Serbinë dhe Jugosllavinë.
Në një intervistë për për televizionin e Jagodinës “Palma plus”, Momçillo Trajkoviq ka thënë se kjo do të ishte zgjidhje e përkohëshme, kurse brenda disa vitesh me këthimin e serbëve në ato hapsira do të fillonin bisedimet për autonomi të gjërë të të gjithëve që jetojnë në Kosovë.
XS
SM
MD
LG