Ndërlidhjet

BERLIN


“Pas përfundimit të Luftës së Ftohtë dhe ribashkimit të Gjermanisë, ne duhet të synojmë përgjegjësi të reja ndërkombëtare” – ka thënë kacelari, Gerhard Schroeder duke folur në parlamentin e Gjermanisë.
Ai theksoi se “pas ngjarjeve të 11 Shtatorit, menjëherë kam thënë se faza e politikës së pasluftës së Gjermanisë ka kaluar pakthyeshëm”.
Në këtë aspekt, populli gjerman “që pasojat e Luftës së Dytë Botërore i ka tejkaluar duke i falënderuar ndihmës së miqëve amerikanë dhe evropianë, tash ka për detyrë ta marrë përgjegjësinë e re” – tha kancelari Gerhard Shroeder.
XS
SM
MD
LG