Ndërlidhjet

DABLIN


Komisionerja e Lartë e Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut, Mary Robinson ka bërë thirrje për një pauzë në sulmet ajrore të udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara kundër Afganistanit me qëllim që ndihma aq jetësore të mund të arrinte tek civilët para shtrëngimit të dimrit.
Suspendimi i sulmeve do të mundësonte praninë humanitare dhe lëvizjen e civilëve afganë përtej kufirit sepse dy milion njerëz në Afganistan janë duke u larguar nga fshatrat e tyre në mungesë të ushqimit dhe mund të vdesin urie nëse nuk u arrin ndihma, ka thënë Robinson.
XS
SM
MD
LG