Ndërlidhjet

DUSHANBE


Delegacionet ushtarake nga Rusia dhe Shtetet e Bashkuara janë takuar gjatë javës në kryeqytetin e Taxhikistanit që të diskutojnë operacionet e mundëshme për shpëtimin e personelit ushtarak amerikan gjatë luftimeve në Afgansitan.
Gjenerali rus Vlladimir Popov thotë se oficerët kanë diskutuar koordinimin e aksioneve në rastë se forcat speciale të Shteteve të Bashkuara do të duhet të ndërmarrin operacione shpëtimi dhe nëse rrëzohet ndonjë pilot amerikan.
Rusia ka komandën mbi nja 16 mijë policë që patrollojnë kufirin taxhiko-afgan.
Taxhikistani lejoi hapësirën ajrore për aviacionin amerikan, por jo edhe bazën ushtarake për trupat amerikane.
XS
SM
MD
LG