Ndërlidhjet

ANKARA


Një zyrtar i qeverisë në Ankara konfirmonë se grupet opozitare afgane do të takohen në Turqi që të diskutojnë ardhmërinë e Afganistanit, në mesin e të cilëve pritet të jenë edhe përfaqësues të Aleancës Veriore afgane dhe të ish-mbretit Zahir Shah.
Pjesëmarrësit do të diskuitojnë formimin e këshillit 120 anëtarësh,i cili do të formonte pastaj asamblenë e madhe të figurave fetare,fisnore dhe etnike që do të zgjidhte qeverin kalimtare atëherë kur do të dëboheshin e nëse largohen nga pushteti talibanët.
XS
SM
MD
LG