Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtetet e Bashkuara kanë hequr urdhërin gadi tremujor për diplomatë jo-esencial që të largoheshin e qëndronin jashtë Maqedonisë.
Kjo deklaratë që ka bërë mbrëmë Stejtdepartmenti do të thotë se personeli i ambasadës që ka pozita jo-emergjente- dhe anëtarët e familjeve të tyre- do të kthehen në detyrat e tyre në Shkup.
Stejtdepartmenti njëherit ka përtërirë vërejtjen shetasve amerikanë që të mos udhëtojnë në Maqedoni. Në komunikatë thuhet se niveli i dhunës është ulur në Maqedoni, por se dhuna e lokalizuar politike dhe ndëretnike vazhdonë dhe akte të frikësimit e dhunës kundër shtetasve amerikanë janë të mundëshme.
XS
SM
MD
LG