Ndërlidhjet

PRISHTINË


Roland Bartecko, shtetas gjerman i arrestuar në prill për vënie bombash në afërsi të ndërtesës së partive politike të Kosovës dhe Qendrës për Tolerancë, në të cilën është i vendosur shërbimi jugosllav për lëshimin e pasaportave, është akuzuar për terrorizëm. Një zëdhënës i UNMIK-ut tha se është hera e parë që prokurorët përpilojnë një akt-padi të tillë në Kosovën e pas luftës. Bartecko u arrestua për vrasje dhe tentativë vrasje pak kohë pas aktit, ndërsa gjykimi i tij pritet të nisë në muajin dhjetor.
XS
SM
MD
LG