Ndërlidhjet

HAGË


Ish presidenti jugosllav ,Sllobodan Millosheviq u paraqit sot para Tribunalit të Kombeve të Bashkuara që të ballafaqohet me akuzat për vrasje dhe persekutime në Kroaci, gjatë luftës së viteve të nëntëdhieta, kurse javën e ardhëshme prokurorët do të paraqesin edhe akuzën për krime të supozuara gjatë luftës në Bosnjë, duke përfshirë edhe krimin e gjenocid
Sllobodan Millosheviq është akuzuar më herët për krime kundër njerëzimit dhe krime lufte në Kosovë,por prokurorët paraqitën edhe akuza të reja kundër tij që rezultojnë nga zbulimet e fundit të varrezave masive në Serbi me viktima nga Kosova.
Millosheviq ka rrefuzuar të njohë autoritetin e Tribunalit të Kombeve të Bashkuara.
XS
SM
MD
LG