Ndërlidhjet

BEOGRAD


Organizata ndërkombëtare për mbrojtjen e të drejtave të njeriut,Hjuman Rajts Watch, ka paraqitur në Beograd një raport 593 faqesh me titull “Krimet e luftës në Kosovë-sipas urdhërit”,ku janë dokumentuar rastet e torturave,vrasjeve,dhunimeve dhe dëbimeve gjatë luftës së fundit.
Fred Abrahams ka deklaruar se në raport janë dokumentuar keqëpërdorimi i policisë dhe ushtrisë serbe dhe jugosllave dhe se fushata në Kosovë ka qenë sistematikisht e koordinuar nga qendrat e fuqisë politike në Beograd, kurse pëprgjegjës për shumë krime i mbanë Millosheviqin dhe ish- udhëheqjet e Serbisë dhe RFJ-së.
XS
SM
MD
LG