Ndërlidhjet

HAGË


Ish presidenti jugosllav ,Sllobodan Millosheviq u ballafaqua sot në Tribunalin e Hagës me aktakuzën për krime kundër njerëzimit gjatë luftës së viteve të nëntëdhieta në Kroaci dhe me akuzën e zgjeruar për krime kundër shqiptarëve të Kosovës gjatë vitit 1999.
Millosheviq ka rrefuzuar të deklarohet si për njërën ashtu edhe akuzën tjetër dhe ka thënë sërish se nuk e njeh autoritetin e Tribunalit të Hagës.
Zëdhënësit e Tribunalit njoftuan ndërkohë se javën e ardhëshme prokurorët do të paraqesin aktakuzën ndaj tij për krime të supozuara gjatë luftës në Bosnjë,duke përfshirë edhe krimin e gjenocidit.
XS
SM
MD
LG