Ndërlidhjet

TASHKENT


Ministri i jashtëm i Belgjikës,Louis Michel, ka biseduar me presidentin e Uzbekistanit, Islam Karimov në cilësinë e udhëheqësit të misonit pesditësh të delegacionit të Bashkësisë në vendet e Azis Qendrore për të biseduar me liderët e atjeshëm.
Pas bisedimeve, Louis Michel ka thënë se presidenti Islam Karimov dhe Bashkimi Evropian janë të një mendje se qeveria pas-talibane në Afgansitan duhet përfshirë të gjitha grupet etnike dhe Aleanca Veriore nuk duhet të ketë monopol në cilëndo qeveri të ardhëshme në Afganistan.
Michel ka lavdëruar Uzbekistanin për kurajon që të mbështesë sulmet e udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara në Afgansistan dhe fushatën globale kundër terrorizmit.
XS
SM
MD
LG