Ndërlidhjet

TASHKENT


Presidenti i Uzbekistanit dhe Bashkimi Evropian janë të një mendje se Aleanca Veriore nuk duhet të ketë monopol në cilëndo qeveri të ardhshme të Afganistanit dhe se çdo qeveri pas-talibane duhet të përfshijë të gjitha grupet etnike të atjeshme.
Kështu ka deklaruar ministri i jashtëm i Belgjikës Louis Michel,kryesues i BE-së, pas takimit me presidentin Islam Karimov. Michel ndodhet në vendet e Azisë Qendrore për bisedime me liderët e atjeshëm, në një mision pesëditësh që e autorizoi Bashkimi Evropian.
XS
SM
MD
LG