Ndërlidhjet

ASHGABAT


Turkmenistani ka kërkuar nga Kombet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian që të luajnë rrol më të madh në Azinë Qendrore, veçanërisht për të ndihmuar në ndërtimin e një qeverie të ardhëshme në Afganistan.
Kryesuesi i radhës i Bashkimit Evropian, ministrin i jashtëm i Belgjikës,Louis Michel diskutoi me presidentin e Turkmenistanit, Saparmurat Niyazov situatën në rajon dhe në Afganistan dhe ardhmërinë e tij vendi.
Ministri Michel ka thënë se ai preferon ndalimin e sulmeve ajërore amerikane në Afganistan gjatë muajit të Ramazanit.
XS
SM
MD
LG