Ndërlidhjet

GJENEVË


Shtetet e Bashkuara akuzuan Irakun për shkelje të Traktatit ndërkombëtar që ndalon armët biologjike.
John Bolton, nënsekretar amerikan i shtetit për kontrollin e armatimit, tha në takimin ndërkombëtar për kontrollin e armatimit në Gjenevë se Iraku ka zhvilluar, prodhuar dhe deponuar agjenca dhe armë bilologjike megjithëse ka nënshkruar Konventën për aramatimin biologjik.
Bolton ka thënë se zyrtarët amerikanë në Uashington mendojnë se Irani dhe Korea Veriore me gjasë kanë prodhuar dhe sajuar materiale biologjike si armë, në kundërshtim me Konventën.
XS
SM
MD
LG