Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sekretari amerikan i shtetit, Colin Poëll, ka theksuar se Izraeli dhe palestinezët duhet të krijojnë kushte që do të çojnë në vazhdimin e negociatave të drejtpërdrejta dhe më në fund në marrëveshje paqe.
Poëell ka mbajtur një fjalim në Universitetin e Luizianës në Kentaki dhe ka thënë se Shtetet e Bashkuara do të bëjnë presion tek izarelitët dhe palestinezët që të arrijnë paqë të ndershme.
“Kemi vizionin për rajonin ku izraelitët dhe arabët do të jetojnë pranë e pranë, bashkërisht në paqë, siguri e dinjitet, ku dy palët, Izraeli dhe palestinezët do të jetonin krah për krahu me kufij të sigurtë dhe të njohur”,- ka thënë sekretari amerikan i shtetit.
XS
SM
MD
LG