Ndërlidhjet

MOSKË


Rusia ka kritikuar prezencën e Kombeve të Bashkuara, të ketë dështuar në zgjidhjen e shqetësimeve të pakicës serbe në Kosovë.
Duke përshëndetur pjesëmarrjen e lartë të serbëve në zgjedhjet e 17 nëntorit, ministria e jashtme ruse, vëren “se partitë politike shqiptare kanë lënë në plan të dytë detyrën e transorfimimit të Kosovës në shoqëri demokratike dhe multietnike, ndërsa kanë shpallur si objektiv kryesor, realizimin e menjëhershëm të pavarësisë së Kosovës”.
Në kumtesën e publikuar sot, ftohet misioni i UNMIK-ut që të marrë përgjegjësitë, për sic thuhet, adresimin e problemeve të serbëve, përfshirë sigurinë, kthimin e refugjatëve, shërbimin shëndetësor dhe arsimimin.
XS
SM
MD
LG