Ndërlidhjet

ANKARA


Turqia ka përshëndetur zgjedhjet shumë paqësore në Kosovë, të administruar nga Kombet e Bashkuara, si një hap të dalluar drejt stabilitetit të saj si dhe Ballkanit.
“Theksojmë rëndësinë e stabilitetit dhe prosperitetit në Ballkan dhe në Kosovë dhe jemi shumë të gëzuar që zgjedhjet e 17 nëntorit kaluan në atmosferë paqësore”, thuhet në deklaratën e Ministrisë së Jashtme të Turqisë.
Në deklaratë vlerësohet “sukses” edhe fakti që të gjitha komunitetet e Kosovës morën pjesë në votime dhe shfaqet shpresa se kjo do të reflektohet edhe në strukturat e qeverisë së parë demokratike që do të formohet në Prishtinë.
XS
SM
MD
LG