Ndërlidhjet

TRIESTE


Duke e përcaktuar luftën kundër-terrorizmit si qëllimin e tyre prioritar, ministrat e jashtëm të 17 vendeve të Nismës së Europës Qendrore, u zotuan të rrisin bashkëpunimin për të qenë më efikas në këtë drejtim. Stabiliteti politik në Ballkan, e vecanërisht gjendja në Maqedoni dhe zgjedhjet e mbajtura në Kosovë,- ishin gjithashtu tema të cilat u trajtuan nga pjesëmarrësit. Ministri i jashtëm i Italisë, Renato Ruxhero tha se “megjithë progresin e pamohueshëm që është bërë, tensionet kritike dhe rreziqet për konflikte potenciale në Ballkan, vazdojnë të shkaktojë shqetësime serioze”.
XS
SM
MD
LG